Szybki przepis na przystawkę, imprezę lub kolację... Pieczarki faszerować można na wiele sposobów... Może być to kuskus z warzywami, ryż z mięsem... lub kiełbasa chorizo z serem camembert, bułką tartą i ziołami... Do tego można podać sos jogurtowy, czosnkowy lub ziołowy... Wszystko udekorować sałatą i danie gotowe!
Zachęcam do eksperymentowania... i koniecznie dajcie znać, czy smakowało...
Składniki (dla 2 osób):
- 4 duże pieczarki portobello
- ser camembert
- świeża pietruszka i bazylia
- bułka tarta
- 1 łyżka masła
- oliwa
- sól, pieprz do smaku
Grzyby czyścimy, odcinamy nóżki i łyżeczką wydrążamy środek (delikatnie, aby nie przebić kapelusza). Resztki z grzybów drobno siekamy, podsmażamy na maśle. Kapelusze z pieczarek posypujemy solą i pieprzem, na dno wykładamy podsmażone grzyby, na to pokrojoną w kostkę kiełbasę chorizo, plastry sera camembert. Całość posypujemy posiekanymi ziołami oraz bułką tartą. Skrapiamy oliwą i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 150 st. C przez ok 10-15 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Poniżej możecie podzielić się swoją opinią na temat tego przepisu...
Z góry dziękuję za każdy komentarz...