Lubię robić pasty na śniadanie... Zawsze to lepsze niż nudne kanapki... Najczęściej wybieram znane wszystkim pastę jajeczną i twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem. Zapewne każdy z Was zna te przepisy ale nie zaszkodzi przypomnieć po troszku co i jak...
Wszystkie kombinacje dotyczące past są możliwe i mile widziane... Ja tym razem przygotowałam je w bardzo tradycyjny sposób... Ach... Jakie śniadanie może być przyjemne... A mnie przyciąga wszystko co przyjemne! I zapach kawy o poranku... Smacznego!
Pasta serowa:
Składniki:
- żółty ser w kawałku (ja miałam ok 20 dkg)
- 2 jajka
- majonez (ok 2 łyżek)
- sól, pieprz
- cebula (opcjonalnie)
- szczypiorek (opcjonalnie)
Tradycyjny twarożek ze szczypiorem i rzodkiewką:
Składniki:
- 1 kostka twarogu (ja użyłam półtłustego)
- 2 jajka
- rzodkiewki
- szczypior
- śmietana kwaśna lub jogurt naturalny
- sól i pieprz
Jajka ugotować na twardo. Do miski wrzucić twaróg, pokrojoną rzodkiewkę, szczypiorek i pokrojone jajko. Dodać śmietanę (tyle żeby się wszystko połączyło). Przyprawić do smaku. Jeść
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Poniżej możecie podzielić się swoją opinią na temat tego przepisu...
Z góry dziękuję za każdy komentarz...