Składniki:
- 2 kulki mozzarelli
- 2 szt avocado
- 4 łyżeczki soku z cytryny
- 1 łyżka pokrojonej dymki
- 1 czerwona chili (drobno pokrojona, bez pestek)
- 4 łyżeczki białego octu winnego
- 2 łyżeczki octu balsamicznego
- 1 łyżeczka musztardy
- szczypta cukru i pieprzu
- 6 łyżeczek oliwy - zachęcam do korzystania ze smakowych oliw - np. oliwa z dodatkiem bazylii
- garść świeżej, pokrojonej bazylii
Avocado obrać, usunąć pestkę i razem z mozzarellą pokroić na plastry. Pozostałe składniki razem wymieszać, doprawić sos solą i pieprzem do smaku. Sałatę polać sosem i szybko zajadać.
Też niedawno spróbowaliśmy połączenia awokado i mozzarelli i też się miło zaskoczyliśmy :) Mozzarella bardzo fajnie podkreśla maślany smak awokado. Pozdrawiamy :)
OdpowiedzUsuń