Składniki:
- 3 filety białej ryby (ok 300 g)
- 3 łyżeczki czerwonej pasty curry
- 1 jajko
- szczypiorek
- 1 chilli
- 4 liście limonki kaffir
- 1 łyżeczka brązowego cukru
- 4 łyżki sosu rybnego
- 1 limonka
- bułka tarta / panko
- olej
Rybę pokroić na drobną kostkę. Dodać roztrzepane jajko, pastę curry, pokrojony szczypiorek, chilli, sos rybny, brązowy cukier i drobno posiekane liście kaffir. Wszystko razem wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, formować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rumiano z obu stron. Podawać ciepłe lub zimne, skropione sokiem z limonki. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Poniżej możecie podzielić się swoją opinią na temat tego przepisu...
Z góry dziękuję za każdy komentarz...